Synsundersøkelse

Synet ditt er din desidert viktigste sans. Regelmessig synsundersøkelse er viktig for å unngå problemer med synet og øynene. Vi utfører mange forskjellige synsundersøkelser avhengig av hva som er årsaken til at du kommer til oss. Rutineundersøkelser for linsebrukere, deg som skal fornye førerkortet eller trenger nye briller, om du har problemer med tørre eller rennende øyne eller har andre synsproblemer du ønsker å få en veiledning om – vi har synsundersøkelsen som passer for deg.

 

SYNSUNDERSØKELSE KOMPLETT

Hos Optiker Ø Krogh bruker vi god tid for å få undersøkt ditt syn og synsproblem optimalt. Vi benytter avansert utstyr til synsundersøkelsene for å sikre at øyehelsen din blir ivaretatt, og er ofte blant de første i landet til å ta i bruk nytt utstyr. Våre optikere trenes jevnlig på å bruke alt utstyret riktig. Vi har blant annet Optomap kamera og OCT-scanner for å kunne undersøke øyebunnen og netthinnen grundig.

BOOK TIME

SYNSUNDERSØKELSER FOR BARN

Barn har andre synsutfordringer enn voksne, og er ikke alltid like flinke til å si ifra om de har et synsproblem. Verden er ofte som de alltid har opplevd den. Når vi tar synsprøver på barn legger vi vekt på de utfordringene barnet har, tilpasser undersøkelsen deretter og har gode kunnskaper om hvordan synet hos barn utvikles. Ved behov samarbeider vi med annet helsepersonell for at barnets interesser skal bli best mulig ivaretatt. Vi er autoriserte optikere med rekvireringsrett for medisinske øyedråper, og i noen tilfeller kan barnet ha rett til briller for behandling og/eller forebygging av amblyopi fra NAV. Flere har også kurs fra Dysleksi Norge, samt optometrist med spesialisering innen barn og syn.

BOOK TIME

SYNSUNDERSØKELSE FOR FØRERKORT

Her tar vi de testene som er relevante for å kunne fylle ut en førerkortattest. Vi har mulighet til å utføre undersøkelse av synsfeltet med automatisk perimetri og Esterman-programmet, om det skulle være nødvendig. Du vil få med deg et skjema til fastlegen din, som skal legges ved skjemaene som biltilsynet skal ha - disse er gyldige i 3 mnd fra undersøkelses dato.

BOOK TIME

SYNSUNDERSØKELSE FOR KONTAKTLINSER

Dersom du ikke har prøvd linser før, ikke har vært hos oss tidligere eller trenger en ny type kontaktlinse, vil vi ta tester for å kunne tilpasse linser til deg. Vi har lang erfaring med en mengde forskjellige typer kontaktlinser, og tilpasser alle typer linser. Vi har god erfaring med tilpassing av spesiallinser for keratokonus. Vi tilbyr også myopi-kontroll linser, både nattlinser og myke "tradisjonelle" - hvor vi kan bremse utviklingen av nærsynthet hos spesielt barn. I noen tilfeller tilpasses det spesiallinser også for tørre øyne.

BOOK TIME