Suksesshistorie Håvard 8 år

Synstrening hos Hansson

Før synstrening hos Hansson hadde vår sønn store problemer med å takle stress. Han ble veldig sliten på ettermiddagen og dagen ble lang for han. Det var ofte en prøvelse å skulle gjøre lekser hjemme på ettermiddagen. Vi fikk også en melding fra skolen angående hans evne til å koble helt ut i timene og totalt «glemme» de oppgavene han skulle gjøre. I perioder kunne han ha kraftig hodepine som gjerne kom brått på ettermiddagene/kveldene. Vi ble anbefalt via noen venner å teste synet hans og kontakte Hansson på Kolbotn.

Ved synsundersøkelse ble det konstatert at han hadde indre skjeling og dårlig samsyn. Vi startet umiddelbart med synstrening hos Hansson med tilhørende hjemmetrening, et program som får vår del gikk over 20 uker.

Vi ble fortalt viktigheten med hjemmetrening og merket at dette var en slitsom periode for han, men resultatene kom relativt raskt. Vi prioriterte synsøvelsene hjemme fremfor lekser, etter avtale med skolen. Men selvfølgelig ble de viktigste leksene gjort, og noen ganger tok vi helgene til hjelp. Vi lærte oss også det at det var viktig å ikke ha for mye andre aktiviteter på ettermiddagene og kveldene, og vi prøvde også å roe tempoet i helgene.

Oppgavene og treningen hjemme ble gjennomført med litt varierende intensitet, det meste var spennende og gøy, men også slitsomt. Øvelsene ble mer og mer spennende jo lenger ut vi kom i programmet, og dermed ble det oppfattet som er gøy også. Skryt og positiv oppfølging var utrolig viktig for gutten vær, som dermed fikk følelsen av han mestret oppgaven fint.
Han er nå vesentlig raskere med leksene, og han skriver penere og mye tydeligere, og tallene skriver han nå stort sett riktig vei. Hodepine har han overhodet ikke hatt på lenge.

Når det gjelder hans måte takle stress, så er det også blitt vesentlig mye bedre. Han gjør det han får beskjed om ganske raskt, og han klarer uten problem å ta imot flere beskjeder samtidig. Han tåler mer «mas» enn tidligere uten at han reagerer negativt.
Han spiller i korps, og har nå overhodet ingen problemer med å konsentrere seg, han lærer noter og stykker veldig raskt og greit, og koser seg med å spille mye. Han kan nå sitte rolig at fra 30 minutter til 60 minutter, og det er strålende.

Han har hatt en utrolig fremgang og hverdagen har blitt en helt annen. Jeg vil til slutt påpeke viktigheten av grundig synsundersøkelse. Vi hadde i forkant av dette en kontroll hos en annen optiker, uten tilsvarende konklusjon som Hansson ga oss.

Oppfølging fra Hansson har vært veldig bra, hele tiden. De har hele tiden vært positiv, tålmodige, forståelsesfulle, flinke til å forklare, og veldig hjelpsomme og blide! All ros til alle!!

Det er på mange måter godt å være ferdig med synsøvelser og synstrening, men samtidig savner vi dere nesten litt…!!!