Suksesshistorie Fredrik 12 år

Fredrik 12 år

Første gang Fredrik var hos Elin, fikk han diagnosen «indre skjeling og samsynsproblemer. Det visuelle systemet er låst. Fredriks synsevner er ikke gode nok for å mestre skolearbeidet, han trenger synstrening.»
Da hadde vi to ganger vært hos en annen optiker, som mente guttens øyne fungerte helt fint, selv etter jeg nevnte lese/skrivevansker og ba han sjekke samsynet spesielt.

Fredrik var 12 år han startet synstrening hos Anja. Før han bestemte seg for å bli med på treningen, fikk han se synstreningsrommet, og Anja viste ham hvordan en del av treningsapparatene virket.
Det som var overraskende med synstreningen hos Elin Hansson var at det er svært få av øvelsene som går ut på å lese, slik synstrening foregår andre steder. Har var det øvelsene morsomme!
Fredrik jobbet med balløvelser, labyrinter, kuler, trampoline, erte poser, lommelykt, metronom, lystavler, pc og mye annet.
Oppgavene ble fortløpende tilpasset ham slik at han hele tiden fikk nye utfordringer, som han stolt mestret. Og Elin sjekket øynene jevnlig for å se om fremgangen var som forventet.

Selv om reiseveien var lang var det aldri nødvendig å mase på Fredrik når vi skulle til Anja og Elin. De var imponerende blide og oppmuntrende til en hver tid, og vi ble alltid tatt godt imot.

Etter 4 måneder og 10-20 minutter trening 5 ganger i uken har han nå synsevner som andre barn, og lesehastigheten har økt betraktelig.
Han beveger øynene, i stede for hele hodet, ved lesing, og han klarer å fokusere med begge øyne.
Vi mener også at han har opparbeidet seg en bedre og trygger balanse, som gjør han bedre og mer ut holden i sport og andre fysiske aktiviteter.

En stor takk til Anja og Elin for deres tålmodighet og for den gode jobben dere gjort med Fredrik

Mvh
Mamma til Fredrik