En familiehistorie...

Fra den ene, til den andre, til den tredje…

For noen år siden gjennomførte vår sønn Christian (nå 14 år) fullt behandlings- og treningsopplegg for behandling av overlangsynthet og dårlig utviklet samsyn. Suksessen var stor der Christian i ettertid var mindre sliten etter skole og lekser og lettere kunne gjennomføre fritidsaktiviteter som skihopping og fotball.

Veien var derfor kort da vi mistenkte at vår datter Caroline (nå 12 år) i fjor kanskje kunne ha noen av de samme synsproblemene. Hun hadde problemer med lesing der stokking av bokstaver og vanskeligheter med fullføring av lange ord var vanlig. Også far i huset hadde ved noen anledninger forsøkt vanlig optiker for synstest fordi han flere ganger har hatt mistanke til nedsatt synsfunksjon. Flere briller har dette gjennom historien også ført til, uten at disse har blitt særlig benyttet fordi de aldri ga noen forbedringer…

Tross mistanke, var det likevel en overraskelse at de samme samsynsutfordringene som Christian hadde hatt også var sterkt fremtredende både for Caroline og far. Det ble derfor igangsatt komplett behandlings- og treningsopplegg for begge to.

Det var positivt for motivasjonen å være to som gjennomførte samme treningsopplegg samtidig og begge fulgte flittig opp all hjemmetrening og gode treningssesjoner hos Hansson. Det er ikke alltid like lett å motivere seg etter lange arbeidsdager med påfølgende fritidsaktiviteter, men det at man merket progresjon gjennom hele programmet var veldig spennende! Enkelte av øvelsene på datamaskinen hjemme var også konkurranseorientert og en intern konkurranse om rekorder gjorde sitt til å holde motivasjonen oppe!

Far i huset, som hadde passert 40 år ved synsundersøkelsen, fikk store aha-opplevelser mange ganger gjennom treningsperioden. Det ble plutselig tydelig hvorfor hodepine og nakkeproblemer hadde vært gjennomgående gjennom alle studieår så vel som i ettertid, hvorfor han la hodet på skakke når han kjørte bil og hvorfor stress-symptomer tilsynelatende kunne komme «plutselig og uventet»…

Begge fullførte samme treningsopplegg på svært god måte med fullstendig kurering av samsynsproblemene. Dette førte til at leseegenskapene til Caroline raskt forbedret seg stort, at hodepinen tilnærmet var historie for begge og at kapasiteten til å yte i hverdagen plutselig var på et helt nytt nivå!

Vi er derfor svært takknemlige for all hjelp og bistand vi har mottatt gjennom et godt behandlings- og treningsopplegg og ikke minst kunnskapen som skulle til får å faktisk klare å identifisere synsproblemene til oss alle tre. Serviceinnstillingen var alltid topp med smilende og hyggelige ansatte som gjorde ethvert besøk givende og motiverende!

Tusen takk for all hjelp – vi gleder oss over resultatene og anbefaler dere på det sterkeste!